Romarbrev

Lär dig själv förstå Romarbrevet ⋅ Upptäck själv textens innebörd ⋅ Bli förändrat

Grundkurs om Romarbrev Kap 1-8

 • Lär dig genom frågor att läsa och förstå Bibeln själv
 • För icke-troende såvål som troende
 • for smågrupper såsom självstudier
 • fritt att använda, ladda ner, anpassa och dela
 • Kursnivå B

Denna kurs vill uppmuntra dig att läsa och fundera över din Bibel. Gör det gärna med andra. Vi vill uppmuntra att läsa Bibeln tillsammans med dina vänner som inte tror.

Tanken med denna kurs är att du skall lära dig att själv förstå Bibeln. Det finns kurser med den kristna tron som tema, t.ex. Alpha, och det finns kurser där du kan lära dig vad olika bibellärare skriver om Bibeln. Det unika med denna kurs är att du genom frågor själv lär dig att fundera över texten och lär dig upptäcka dess betydelse. Denna kurs är ingen ”lärare” som förmedlar kunskap till dig, utan ett redskap där du själv lär dig läsa och förstå Bibeln.

Bibeln själv är Guds redskap för att sprida evangeliet, det är själva evangeliet, ”en Guds kraft som frälser var och en som tror”. Denna kurs hjälper dig att upptäcka detta redskap. Frågor leder dig genom Romarbrevet, delar stora sanningar i lättare tillgängliga småbitar, tar upp trons grundvalar. Du kommer bli överraskad hur levande och relevant Ordet är!

Vi som har lagt upp kursen utgår ifrån att hela Bibeln verkligen är Guds Ord och ofelbar, sann i allt den påstår. Även om vi bara är små människor, som inte begriper allt som rör den store Guden, har Gud ändå gett oss Ordet för att uppenbara sig, för att vi skall kunna förstå Honom och Hans tankar bättre. Och han har gett den Helige Ande för att leda oss in i hela sanningen, så att vi verkligen kan förstå Bibeln. Genom Ordet vill han förändra oss när vi studerar Bibeln. När vi läser Ordet vill han öppna vårt hjärta och låta tron växa.

Denna kurs om Romarbrevet är inte i förstahand för absoluta nybörjare i fråga om tron. Romarbrevet tar ju upp väldigt grundläggande ämnen, som ändå kan vara ganska avancerade – som vårt förhållande till lagen, köttet och anden osv. Samtidigt är de första kapitlen en riktigt grundligt repetition om hur vi människor verkligen är och hur Guds nåd är.

 

Du kan ladda ner kursen nedan, dela den fritt (utan vinstsyfte), och även utvidga och anpassa den, om du är snäll och skickar dina anpassningar till mig igen.

Cover_Romarbrev

Arbetsboken, pdf
Ledarhandboken, pdf
Ledarhandboken, Openoffice/LibreOffice/Word

Köp tryckta boken hos timoteus-forlag.se.

 

 

Kontakt: Ralf Ebel, ralf@timoteus-forlag.se, tel. 0506-14313
Hör gärna av dig om du vill boka en introduktion i konzeptet. Eller om du vill ha en tutor / bollplank för din privatkurs via internet.

 

Kursnivåer
A- Grundkurs för icketroende, troende
B- Fördjupning för icketroende, troende
C- Avancerat, mest för troende

 

1 tanke kring ”Romarbrev

 1. Denice

  Hej. Tack så jättemycket for arbetsboken om Romarbrevet.
  Den är superbra att plugga till.
  Har ni fler liknande arbetsböcker med andra bibelställen, eller har ni tips på var jag kan hitta fler?
  Har googlat ihjäl mig men hittar bara eran.
  Återigen, Tack!

  Denice

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *